12. Večer smijeha s Mladenom Vukovićem

U Teatrinu Gradske knjižnice Solin u četvrtak 3. veljače održana je tradicionalna večer humora ‘Ajmo se smijat nastala iz suradnje Knjižnice s radijskim voditeljem Mladenom Vukovićem, urednikom emisije ”Kad se smijah tad i bijah”. Ovogodišnja Večer okupila je 11 autora i 1 autoricu koji su u nešto više od sat vremena zabavili i nasmijali okupljenu solinsku publiku svojim šaljivim stihovima, humoreskama, aforizmima, zgodama, anegdotama, vicevima i karikaturama.
 
U programu su nastupili Jurica Benzon, Ante Spajić, Ante Tešija, Josip Grgić, Tonka Lovrić, Zlatko Tomić, Ivica Šušić, Tomislav Mihanović, Nađan Dumanić, Jozo Čizmić i Mladen Vuković, a svojim karikaturama pozornicu Teatrina prigodno je okitio splitski karikaturist Nikola Listeš.
 
Tonske ulomke čut ćemo u nekoliko sljedećih nedjeljnih emisija ”Kad se smijah tad i bijah”.
 
Za kraj vam prilažemo tekst kojim je naš kolega Jurica Benzon otvorio dvanaestu po redu Večer smijeha…
 
—————–
 
KOVIDEMIJA 22
 
Dobra večer.
 
Kud’ god da kreneš, di god da dođeš, ‘ko o čemu, baš svi o pelcovanju.
 
Na ha-er-ve tržištu ponuđena su četiri. Fajzer se rimuje sa frajer pa je to pelcivo naminjeno muškarcima i svima koji se tako osićaju. Moderna je za moderne i fine dame i one koji tako o sebi misle, Džonson je za dičicu jer podsića za dičiji šampon. Astra Zeneka je pak pelcivo za svekrve. Neke neviste i ne moraju svoje svekrve, vodit u arenu, jerbo i’ đava odnese, ali i donese. I Merkelica se bocnila Astrom. I? ‘Ko je sad ono gazda u Berlinu?
Kad smo već kod đavla i Nimačke, u toj je zemlji, ka’ i u Auštriji i Italiji najavljeno je cijepljenje pod mus i drastične kazne za one koji to neće. Rekli bi naši stari: Di će suza neg’ na oko.
 
Moja stara susida Ane vakcine je imenovala svoju: Jokson, Farizej, Istra Zenica. Nisam ti ja sinko nikad išla u velike škole i ne znan strane jezike – govorila mi je – i zato ću se ja cipit Modrenon, jer jedino to ime mogu razumit i izgovorit. I cijepila se Modernom… Bog joj da’ pokoj.
 
Inače, i ovo cijepljenje, baš ka i korona, ide u valovima. Statistički gledano, najviše žena se cijepilo kad je bocku reklamirala Severina.
 
I necijepljenje može izazvat probleme. Tako je jedan Amerikanac za 24 sata prizna da mu se, otkako je pribolija koronu, spolovilo smanjilo za četiri centimetra. I konstatira je da je kovid sigurno izumislija Bil Gejts. Priboliš ga dva puta i zaigraš za Mikrosoft tim.
 
Nasriću, tu su uvik busteri. Svi muškarci koji prime buster dobiju tri boda na Fajzerovoj potrošačkoj kartici, koje će u omjeru 0 : 3 podilit sa svojim boljim polovicama.
 
Ovo o boljim polovicama ne vridi za sve muškarce. Na primjer, za onog lika u trećem redu. Jer vidija sam mu ženu. A kad ju je moja žena vidila na Instagramu pala je sa katrige. Cila se zgrada stresla. Otada našu ulicu zovu Petrinjska.
 
Ova kovidemija je unila nemir i svađe u društvo. Prva stvar o kojoj mediji svakodnevno bruje je postotak procijepljenosti. Rječnik hrvatskog jezika glagol procijepiti definira kao: „nožem, upotrebom snage i slično učiniti da što dobije pukotinu po dužini i djelomično podijeliti cjelinu na dva dijela. Pa kad je tako, onda je naše društvo procijepljeno 104%. Za ilustraciju, prid koji dan su se dva penzionera zakačila na zogu za balote. Jedan je reka da bi se on tija ličit ivermektinom, ali mu ga likari ne daju. Drugi mu je reka da je to lik za konje, na šta mu je oni prvi uzvratija: Ako je ivermektin za konje, onda je cjepivo za pase. I eto ti kavge…
 
Udruga Roditelja učenika klasičnih gimnazija protestirala je isprid Ministarstva obrazovanja i tražila zabranu grčkog jezika u školama, jer od oni’ njijovi alfa i beta, omikrona i delta i ini slova, i oni i dica imaju noćne more, dok je istodobno Udruga Roditelja učenika klasičnih gimnazija 2021 zahtijeva da se zadrži grčki jezik ka školski predmet, ali da se od grčkih vlasti zatraži da odma’ priđu na latinično pismo, a od njih se pak ogradilo Udruženje roditelja učenika klasičnih gimnazija srpske nacionalne manjine koje od grčkih vlasti traži uvođenje ćirilice.
 
Ovo izvanredno zdravstveno stanje je toliko stresno da sam, umisto dnevnika i novinskih članaka, počeja pušit cigarete. Kad ono na kutiji duvana rak ovoga, tumor onoga… Želudac mi se okrenija. I pa mi je apetit. Možda opadne i koji kil. Tako da duvan i nije tako loš. Počinje mi se činit da je cila priča o duvanu još jedna teorija zavjere.
 
I na kraju, zaštitne maske ako možda i ne štite od virusa, barem štite novčanik. Zato ako vam sat pokazuje točno vrime, nosite masku.
 
Zdravi i veseli bili.
 
IMG 2504
 
{gallery}teatrin/2022_vecer_smijeha{/gallery}
Scroll to Top