Promocija knjige “Raskrižje” Marijane Perinić

Najnoviji roman spisateljice, komičarke, imitatorice i voditeljice Marijane Perinić, “Raskrižje”, solinskoj će publici biti predatavljen u utorak, 6. lipnja, u Teatrinu Gradske knjižnice Solin s početkom u 19 sati.

Marijana je ovim romanom još jednom iskazala svoj spisateljski talent. Radi se o dinamičnom romanu u kojem obrađuje ozbiljne teme današnjeg vremena kroz svoj prepoznatljiv stil koji odiše britkošću, optimizmom i smislom za humor.

Promocija romana održana 14. srpnja prošle godine u kavani „Johann Franck“ u Zagrebu okupila je stotinjak prijatelja, poznanika, novinara i osoba iz javnog života: Franka Batelić, glazbenica, Robert Knjaz redatelj, Zlatan Zuhrić Zuhra, glumac i komičar, Ante Vrban, arhitekt, Antonija Blaće, voditeljica i Nik Titanik, karikaturist i ilustrator.

Evo što su neki od njih izjavili nakon promocije:

„Buridanov magarac možda umre od gladi, ali dilema lijevo ili desno u romanu Marijane Perinić zadovoljit će sve književne apetite i dotaknuti sve emocije. Prokleta mogućnost izbora uvijek postoji. Ljudi, kažu, sami biraju svoj put, a na tom putu nemojte zaobići Raskrižje.“

– Tarik Filipović, glumac

„Čitatelj na trenutke stječe dojam kao da gleda romantični film u kojem gotovo svi likovi, bez obzira odakle dolaze i čime se bave, opsjednuto traže ljubav koju pronalaze ili gube, ovisno o tome skrene li glavna protagonistica u taksiju lijevo ili desno. Vaša intuicija ovaj će roman prepoznati kao dobru zabavu koja se na trenutke pretvara u košmar koji vam je odnekud poznat.“

– Milana Vlaović, književnica

Kratak sadržaj romana:

Glavna je junakinja Kristina, tridesetdevetogodišnja Zagrepčanka, uspješna prevoditeljica koja je često na putu radi poslovnih angažmana. Kad se na početku jednoga takvog putovanja, prilikom vožnje u taksiju, nađe u nedoumici kojim putom skrenuti zbog prometne gužve da bi stigla pravovremeno na let za Pariz, ona mora donijeti naoko nebitnu odluku – skrenuti lijevo ili desno? Lijevo ili desno – pitanje je na koje protagonistica treba promptno odgovoriti, a koje joj, kako se čini, definira daljnju sudbinu. Što je odlučila, kako se njene odluke odražavaju na život i upravljaju li te odluke životom ili smo samo prepušteni sudbini koja ipak vuče sve konce? Odgovore na ova pitanja kao i na svoja vlastita pitanja koja će se neminovno pojaviti potražite u ovom zanimljivom, dinamičnom i intrigantnom romanu.

Scroll to Top