Otvorena izložba „Mali format”

U ponedjeljak, 23. listopada u Teatrinu Gradske knjižnice Solin otvorena je izložba „Mali format“. Riječ je se o međunarodnoj izložbi koju organizira Likovna udruga SALONAart, a radi se o njenom 12. izdanju.

Na izložbi su predstavljeni radovi sedamdeset slikara i kipara s ukupno 110 eksponata. Izloženi eksponati rađeni su u tehnikama ulja na platnu, akrilika, akvarela te crteži i grafike u raznim kombiniranim tehnikama. Kipari su izložili skulpture u tehnikama kamena, keramike, bronce i drva.

Na samom otvaranju izložbe okupljene je prvo pozdravila članica uprave Udruge, Edita Vrgoč, a potom im se obratila njena predsjednica, Vera Sinovčić. Ona se ovom prilikom zahvalila svim umjetnicima koji svojim sudjelovanjem na izložbi Udruzi daju dodatni vjetar u leđa te je obvezuju na još predaniji i svrsishodniji rad.

Likovni osvrt na izložbu dao je Pero Dragičević, na kiparski dio osvrnuo se Milivoj Popović, izložbu je u ime domaćina, Gradske knjižnice Solin, otvorila Vesna Žižić, a glazbeni obol svečanom otvaranju dao je Mješoviti pjevački zbor alumna EFST.

Izložba će se moći razgledati do 3. studenog u radno vrijeme Knjižnice, a da bi vam dočarali svu veličinu malog formata i ujedno vas privukli na razgledavanje izložbe, najbolje pročitajte izvadak iz predgovora kataloga, čiji je autor istaknuti član Udruge, akademski slikar Andrija Jakelić Rape:

„Artizam i umijeće su nemjerljivi i izvanvremeni… Maleno, koliko god bilo umiljato, zna biti itekako opasno. Zato je bitna suzdržljivost od dopadljivosti, treba naći i pronaći mjeru. A dobro to znamo: ona je nužna za sve.

Scroll to Top