Bijelo – komična melodrama Kazališne družine Ritam Igre

petak, 9. lipnja 2023. u 20 sati

Teatrin Gradske knjižnice Solin

Ulaznice po cijeni od 5 eura mogu se kupiti na pultu Središnje knjižnice u Solinu.

O PREDSTAVI:

Ova predstava koju je napisao Dubravko Mihanović je zapravo neobavezan razgovor dvojice ličilaca (aka pitura) usred posla, razgovor pokrenut da bi se prikratilo vrijeme tijekom jednog vrućeg ljetnog jutra. Glavni protagonisti ove priče su iskusni majstor i njegov zaneseni šegrt koji se odaziva na nadimak “Mali”.

Tu je riječ o klasičnom sukobu mišljenja dviju generacija , starijeg i iskusnijeg Majstora te prostodušnog i zanesenog Malog. Njih dvojica bez namjere da razgovorom postignu išta konkretno više od privida protjecanja vremena, dotiču se navijačkih mudrovanja i filozofiranja o hrani, ljubavi, ženama, uspjehu i drugim životnim temama te time ipak razabiru poneko zrnce utjehe i životne mudrosti. To njihovo traganje za međusobnim sporazumijevanjem, kao i namjera da u krajnju liniju oliče stan i obave posao za koji su plaćeni, je prožeto brojnim komičnim situacijama, nesporazumima te životnim egzistencijalnim trenucima.

Naime Majstor je udovac koji je u Malom pronašao više od šegrta, a Mali je neprilagođeni i sramežljiv mladić kojemu Majstor postaje životni mentor. Njihov odnos više nije samo na pukoj razini majstor-šegrt već poprima elemente odnosa otac-sin. Stoga na „Bijelo“ možemo gledati kao na toplu, komičnu i melodramsku priču u kojoj se uvijek i iznova uči kako je naposljetku u životu jedino važno da si dobar čovjek.

Predstava je nastala kroz zajednički režijski rad Branimira Rakića, Donata Zeke i Ivana Baranovića. Ulogu Majstora igra glumac Branimir Rakić dok Malog igra Donat Zeko. Ivan Baranović je dio autorskog tima kao producent, stručni suradnik i alternacija. Miho Dolina potpisuje oblikovanje tona, a Damir Dolina oblikovanje svjetla.

Scroll to Top