SESARTIĆ, Dijana Iva – akademska kiparica

Rođena je 1966. godine u Zagrebu gdje je završila osnovnu i srednju školu. Studirala je na likovnim akademijama u Sarajevu, Pragu i Zagrebu. Diplomirala je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi profesora Stanka Jančića. Studijski je boravila u Stuttgartu, Rimu i Firenzi.
Autorica je niza skulptura u javnim prostorima od kojih su neki u Splitu i bližoj okolici; Anđeo Rafael (Vranjic), Spomenik branitelju domovinskog rata (Voljak), Poprsje prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu (Solin i Tribunj), Sv. Dujam (Etnografski muzej u Split), Sv. Liberan (Crkva na Mejašima, Split), Sv. Nikola (Sućuraj, otok Hvar), Kompozicija Prostor Duha (hotel Medena, Trogir), Bista Marka Marulića (Sjemenište splitske nadbiskupije), Plaketa Fabjan Kaliterna (Muzej sporta u Splitu), Portal crkve Gospe Lurdske (Bijeli Vir) i dr.
Izlaže samostalno i sudjeluje na brojnim skupnim, tematskim izložbama i likovnim kolonijama (domaćim i međunarodnim) gdje ostavlja svoje radove u javnim prostorima. Njezini radovi se nalaze u brojnim privatnim, domaćim i inozemnim zbirkama.
Član je HDLU –a Zagreb od 1996.god, i član HULU –a Split od 1998. god. Živi i radi u Solinu.

(Izvor: www.danikrscanskekulture.info, 2011.)

angjeo rafael        tudjman bista          ffranic bista

Anđeo Rafael (Vranjic)                               Bista dr. Franje Tuđmana (Solin)                   Bista nadb. Frane Franića (Split)

(foto: www.advance.hr)

Scroll to Top