Zapisi iz nevremena

U Teatrinu GKS 5. ožujka (subota) u 19.30 h održat će se predstava kazališta PlayDrama – Don Branko Sbutega: “Zapisi iz nevremena”

Izbor tekstova i izvedba: TRPIMIR JURKIĆ

 

O PREDSTAVI:

Zapisi don Branka Sbutege nisu puki dokument vremena, nego zapisi srca. Pa premda ti zapisi nisu dramski tekstovi, nego novinske kolumne, eseji i priče, ipak je svaki od njih, sam za sebe, drama. Drama čovjeka koji duboko proživljava (ne)vrijeme u kojem se zatekao. Zato te riječi pozivaju da ih se izgovori i izgovara uvijek nanovo i da ih se utiskuje u ‘živo ljudsko srce’. Teatar otvara svoj prostor da u svojevrsnoj scenskoj meditaciji progovori riječi ovoga Bokelja, povjesničara umjetnosti, intelektualca, a nadasve župnika Svetog Stasije u Dobroti, posljednjeg katoličkog svećenika iz Prčnja. (www.playdrama.hr)

NAGRADA

Splitski glumac Trpimir Jurkić dobio je specijalnu nagradu žirija trećeg Međunarodnog festivala glumca u Nikšiću, 2008. za izvedbu monodrame don Branka Sbutege “Zapisi iz nevremena”. Žiri festivala Jurkiću je dodijelio nagradu „za toplu, nadahnutu i scenski kultiviranu interpretaciju hommagea posvećenog posebnoj i izvanserijskoj ličnost don Branka Sbutege“. (www.playdrama.hr)

Informacije i rezervacije karata na 270-316

Scroll to Top