Predstavljanje knjige “Na vrhovima prema nebu” Ante Krstulovića

Gradska knjižnica Solin poziva na predstavljanje knjige “Na vrhovima prema nebu” Ante Krstulovića. Predstavljanje će se održati u ponedjeljak, 13. svibnja u 19 sati u Teatrinu GK Solin, a knjigu će predstaviti sam autor uz moderiranje Vesne Žižić. Ulaz na predstavljanje je slobodan.

Iz predgovora knjige:

U raskošnoj raznolikosti Hrvatske, gdje se planinski vrhunci dotiču neba, Ante Krstulović otkriva putovanje prema unutarnjim visinama, ne samo geografskih, već i duhovnih. Na vrhovima prema nebu nije samo još jedan putopis o pitoresknim predjelima; to je intimno putovanje kroz labirint uma i duše autora.

Krstulovićeva priča počinje na tlu Omiške Dinare, gdje se stope spajaju s tijelom zemlje, ali istovremeno započinje putovanje u dubinama vlastite svijesti. Ovdje se, između stijena i oblaka, rađaju razmišljanja o životu i smrti, o ljubavi i gubitku. Dok se penje kroz krš i kamenje, suočava se s vlastitim demonima i poteškoćama koje nosi sa sobom izvan planinskog svijeta.

Dinara, Mosor, Kozjak, Lastovo… – svaka nova destinacija donosi nove izazove i spoznaje. No, putovanje kroz ove prirodne ljepote nije samo fizičko; to je putovanje kroz vrijeme, kroz slojeve mitologije i povijesti. Krstulovićeva priča oživljava slavenske bogove i vile, dopuštajući im da se šetaju među nama kao stvarne prisutnosti, razgovarajući o suštinskim pitanjima i mudrostima.

Uz Krstulovića na ovom putovanju je vjerni pratitelj, njegov pas Cvita, čijim je prisustvom svaki korak ispunjen vjernošću i radosti. Kroz Cvitinu perspektivu, svijet postaje još svjetliji i živopisniji.

Na vrhovima prema nebu nije samo putovanje kroz hrvatske planine; to je putovanje kroz ljudsku dušu. Ante Krstulović otvara svoje srce i misli, pozivajući čitatelje da se pridruže u ovoj intimnoj avanturi, prepunoj mudrosti, ljepote i iscjeljenja.

Ukoliko želite istražiti skrivena čudesa hrvatskih planina i dubina ljudske duše, ova knjiga je vaš vodič. Doživite pustolovinu koja će vas podići iznad običnog i pomoći vam da dosegnete vrhove prema nebu.

Scroll to Top