Klub čitatelja Kult(na) ura

Na sljedećem susretu čitateljskog kluba Kult(na) ura razgovaramo o romanu Tri jabuke s neba pale (S neba upali tri jabloka, 2015.) ruske književnice armenskog porijekla Narine Abgaryan (1971.).

„U planinskom selu Maran, u živahnoj armenskoj zajednici koju odvajkada prate smijeh i suze, kletve i razna čuda, živjela je i pedesetosmogodišnja udovica i seoska knjižničarka Anatolija Sevojanc. Jednog se dana, misleći da ima neizlječivu bolest, udobno smjestila na jastuke, prekrižila je ruke na prsima, duboko udahnula i zatvorila oči. Bila je uvjerena da će umrijeti, ali dok je čekala da joj duša prhne put nebesa, na vratima joj se iznenada pojavio – ni manje ni više nego – prosac… Ovaj bajkovit, živopisan roman očarava neobičnim sudbinama svojih junaka, žilavih Maranaca, koji su kroz desetljeća plakali i radovali se zajedno, i taman kad su bili svedeni na tek nekolicinu uvelih staraca, jedna im je nesvakidašnja ljubavna priča vratila i radost i mladost.“ (www.hena-com.hr)

Susret će se održati u Studijskoj čitaonici Gradske knjižnice Solin 6. lipnja (četvrtak) u 18.00 h. Pridružite nam se i preporučite nam svoje omiljene knjige!

Voditeljica: Nada Topić

Scroll to Top