Klub čitatelja Kult(na) ura

Na sljedećem susretu čitateljskog kluba Kult(na) ura razgovaramo o pričama nedavno preminule kanadske književne nobelovke Alice Munro (1931. – 2024.).

„Alice Munro (Wingham, Kanada, 10. srpnja 1931.), kanadska književnica, dobitnica Nobelove nagrade za književnost 2013. Piše na engleskom jeziku, jednostavnim proznim stilom. Bitno je doprinijela žanru kratke priče u zadnjim desetljećima 20. stoljeća i 21. stoljeću. Radnja njenih priča je često smještena na području Hurona na jugozapadu Ontarija i oslonjena na svakidašnjicu. Teme ponekad potječu iz autoričinog života. Složenost ljudskog bića, međuljudskih odnosa i moralnih dilema prikazuje jednostavnim jezikom. Likovi su nerijetko u sukobu s običajima i tradicijom. U kratkoj formi pripovijetke Munro uspijeva prikazati kompleksnosti epskih razmjera kakve se obično ostvaruju u romanu.“ (www.ljevak.hr)

Susret će se održati 27. lipnja (četvrtak) u 19.15 h na Izletištu Jadro, a u slučaju lošeg vremena u Studijskoj čitaonici GKS u 18.00 h. Pridružite nam se i preporučite nam svoje omiljene knjige!

Voditeljica: Nada Topić

Scroll to Top