Creativity

Innovation

Originality

Imagination

 

Salient

Salient is an excellent design with a fresh approach for the ever-changing Web. Integrated with Gantry 5, it is infinitely customizable, incredibly powerful, and remarkably simple.

Download

Humanitarna predstava „Četiri priče: žene“ autora Želimira Periša, u produkciji Umjetničke akademije iz Osijeka i Gradskog kazališta Joza Ivaković iz Vinkovaca, održana je 29. studenoga, s početkom u 20 sati, u Teatrinu Gradske knjižnice Solin.

 

Četiri priče koje su publici ispričale glumice Petra Kraljev, Katica Šubarić, Petra Cicvarić i Sara Moser, prema tekstu Želimira Periša, a u režiji Roberta Raponje, izazvale su niz različitih emocija. Jedna od njih ostavljena je žena koja ne može prevladati to što je ostavljena te na duhovit, ali često i dirljiv način iznosi svoja raspoloženja i razmišljanja. Druga je studentica koja započinje novi život u studentskom domu s cimericom koja je prošla pakao rata u Bosni i koja se teško nosi s traumom. Treća je prevarena žena, majka dvoje djece i profesorica književnosti koja ispravlja zadaćnice svojih učenika na temu antičke tragedije Medeja, a koja i sama dijeli sudbinu suvremene Medeje. Četvrta je mlada žena koja čežne za djetetom, ali njen Princ nije baš onakav kakav bi trebao biti. Svaka od njih kroz monolog prolazi svoju dramu, koja nije bitno drugačija od drama koje se događaju i u našim životima, tako da nije teško razumjeti njihove priče, staviti se u njihovu kožu, smijati se, strahovati, plakati, a možda i mijenjati se s njima.

Karte za predstavu "Četiri priče: žene" bile su rasprodane u dva dana, a sva prikupljena sredstva namijenjena su Centru za rehabilitaciju Mir, Rudine.

Pokrovitelji predstave: Grad Solin i Grad Kaštela
Organizatori akcije: Kaštelnsko kazalište 

 

cetiripricezene