Creativity

Innovation

Originality

Imagination

 

Salient

Salient is an excellent design with a fresh approach for the ever-changing Web. Integrated with Gantry 5, it is infinitely customizable, incredibly powerful, and remarkably simple.

Download

Povodom Međunarodnog dana dječje knjige (2. travnja) Gradska knjižnica Solin raspisuje Natječaj za najbolju priču za djecu (kratku priču, bajku, basnu) čiji je sadržaj namijenjen djeci predškolskog uzrasta i učenicima nižih razreda osnovne škole (u daljnjem tekstu Natječaj).

  • Na Natječaj se mogu prijaviti autori stariji od 18 godina.
  • Autori na Natječaj šalju jednu priču koja ne smije prelaziti 18 000 znakova s razmacima.
  • Priča treba biti napisana na hrvatskom jeziku te ne smije biti ranije objavljena.
  • Priča treba biti lektorirana.
  • Priča treba biti napisana na računalu u formatu .doc ili .docx, ime dokumenta mora biti istovjetno naslovu priče, a osim nadimka (nicka, lozinke) kojim se potpisuje priča, nikakvi podatci o autoru se ne smiju navoditi. Dokument treba biti napisan oblikom slova Times New Roman, veličine 12, a prored treba biti 1,5.
  • Priče se šalju isključivo elektroničkom poštom na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • U tekstu e-poruke autori obavezno trebaju navesti ime i prezime, adresu stanovanja, godinu rođenja i nadimak (nick) kojim potpisuju priči, a samu priču priložiti u privitku (attachment). Kao predmet poruke (subject) navesti naslov priče. Knjižnica će osobne podatke autora koristiti isključivo u identifikacijske svrhe za potrebe provedbe Natječaja u skladu s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka i Pravilnikom o obradi i zaštiti osobnih podataka Gradske knjižnice Solin.
  • Natječaj je otvoren od 2. travnja 2022. - Međunarodnog dana dječje knjige - do 2. travnja 2023.
  • Nepotpune prijave, prijave pristigle izvan roka, kao i radovi koji nisu pristigli elektroničkom poštom, neće biti uzeti na razmatranje.
  • Prosudbeno povjerenstvo će izabrati tri najbolje priče koje će biti objavljene na mrežnim stranicama Gradske knjižnice Solin. Najbolji radovi, prema ocjeni Prosudbenog povjerenstva, objavit će se u Zborniku koji će biti nazvan prema najboljoj priči.

Napomena: Samim činom slanja priče na Natječaj, autor pristaje na eventualno objavljivanje njegovog rada u zborniku.

Izrazi koji se koriste u ovom Natječaju, a imaju rodno značenje, koriste se neutralno i odnose se jednako na muški i ženski spol.

natjecaj 123