Creativity

Innovation

Originality

Imagination

 

Salient

Salient is an excellent design with a fresh approach for the ever-changing Web. Integrated with Gantry 5, it is infinitely customizable, incredibly powerful, and remarkably simple.

Download

Zašto su neke knjige kultne, zašto ih vrijedi čitati i o njima razgovarati?

Gradska knjižnica Solin

četvrtak 29. rujna u 18.00 h

Kult(na) ura je klub čitatelja Gradske knjižnice Solin koji okuplja ljubitelje knjiga i čitanja. Članovi kluba sastaju se jednom mjesečno u Gradskoj knjižnici Solin gdje imaju priliku razgovarati o pročitanim knjigama te preporučiti jedni drugima svoje omiljene naslove i pisce.

Sljedeći susret održat će se u četvrtak 29. rujna 2022. s početkom u 18.00 h u Studijskoj čitaonici. Razgovarat ćemo o romanu „Pokupit ću te i odvesti“ (Ti prendo e ti porto via, 1999., prijevod Snježana Husić 2006.) talijanskog književnika Niccola Ammanitija.

„Roman Pokupit ću te i odvesti kroz priču o ljubavi govori o poteškoćama odrastanja te otkrivanja svijeta i života zajedno s njihovim grubim i neizbježnim zakonitostima. Radnja se odvija u talijanskoj provinciji, u gradiću Ischiano Scalo, a u središtu pozornosti su dva neobična ljubavna para: samosvjesna Gloria i sramežljivi Pietro, ženskar Graziano i tajanstvena Flora. Sve što se oko njih događa, likovi, zbivanja, osjećaji - vode u nepredvidljive rasplete.“ (www.kgz.hr)

Voditeljica: Nada Topić

Pridružite nam se i sudjelujte u opuštenom razgovoru o dobrim knjigama!

Svi zainteresirani mogu se prijaviti u Knjižnicu osobno, e-mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili telefonom na broj 213-327.