Creativity

Innovation

Originality

Imagination

 

Salient

Salient is an excellent design with a fresh approach for the ever-changing Web. Integrated with Gantry 5, it is infinitely customizable, incredibly powerful, and remarkably simple.

Download

KLUB ČITATELJA KULT(NA) URA SA ŽELIMIROM PERIŠEM

Na sljedećem susretu Kluba čitatelja Kult(na) ura ugostit ćemo zadarskog književnika Želimira Periša s kojim ćemo razgovarati o njegovom nagrađivanom romanu „Mladenka kostonoga“ (2020.), ali i o ostalim njegovim knjigama.

Evo što o sebi kaže: „Želimir Periš, rođen 1975. gusle svira kao što i pjeva: bez sluha, ali od srca. Više od melodije, skloniji je tekstu, pa je zato i ispalo da mu je glavni negativac u romanu pijanist i skladatelj, a sebi je namijenio ulogu šarmantnog i duhovitog narodnog pripovjedača s izraženim smislom za pravdu. Kroz tiskarski stroj, sličan onom zbog kojeg je učitelj izgubio glavu, dosad je otisnuo sljedeće knjige: "Mučenice", zbirku priča o nekim drugim Gilama; romane "Mima i kvadratura duga" i "Mima i vaše kćeri", sparne cyber-razglednice s Jadrana; "x" zbirku političko-erotiziranih pjesama, "Straška postavlja teška pitanja" i "Straška izvrće neistine", slikovnice za male strašne žene. Živi u Zadru, a osim što gusla i piše knjige, igra se i stvara igre o strašnim ženama, odgaja svoju brojnu djecu, voli ženu i programira supernapredne informacijske sustave. Za svoje pisanje dosad je dobio nekoliko relevantnih nagrada za priče, i nagradu za najbolji hrvatski roman 2021. godine, tekstovi su mu više puta adaptirani u kazališne predstave, a mama ga je jednom izrezala iz novina i zalijepila na zid kancelarije.“

Susret će se u skladu s neobičnom pojavom autora i njegovog romana ovaj put održati na otvorenom, i to prigodno na ruševinama stare Salone.

Svi koji nam se žele pridružiti i sudjelovati u razgovoru s autorom mogu doći na ulaz u solinske Manastirine 21. svibnja (subota) u 17.30 h.

U slučaju lošeg vremena susret će se održati u Teatrinu Gradske knjižnice Solin.