Creativity

Innovation

Originality

Imagination

 

Salient

Salient is an excellent design with a fresh approach for the ever-changing Web. Integrated with Gantry 5, it is infinitely customizable, incredibly powerful, and remarkably simple.

Download

Studijska čitaonica Gradske knjižnice Solin

petkom u 17:30

Prijave i informacije: tel. 213-327; mob. 098 773 949; e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

O MALOJ ŠKOLI FILOZOFIJE:

Kroz niz tematskih cjelina (uz zajedničke rasprave i analize izvornih tekstova) upoznajte se sa začetcima filozofske misli, od prvih predsokratovaca do Platona i Aristotela, stoika i epikurejaca, Plotina i kršćanske filozofije na pragu srednjovjekovlja. Od skolastike do filozofije renesanse, empirizma, racionalizma... i sve do suvremenog doba, filozofija je bila „ogledalo“ čovječanstva. Zahvaljujući kritičkom filozofskom duhu kroz prošlost smo došli do mnogih odgovora, pa neka solinska „mala škola filozofije“ Vašim pitanjima da krila!

 

O VODITELJU ŠKOLE:

MATE BOŽIĆ magistar je edukacije filozofije i povijesti. Sudjelovao u pokretanju filozofsko-teološkog (studentskog) časopisa „Odraz“ i historiografskog časopisa „Pleter“. Član Hrvatskog grboslovnog i zastavoslovnog društva i koordinator projekta arheološkog turizma „Regnum Croatorum“. Autor znanstvenih monografija, studija i članaka. Osobito istražuje heraldičku semiotiku (kao zajedničko polje povijesti i filozofije), a spoznaje prezentira i popularizira u kolumnama na web-portalima.