Creativity

Innovation

Originality

Imagination

 

Salient

Salient is an excellent design with a fresh approach for the ever-changing Web. Integrated with Gantry 5, it is infinitely customizable, incredibly powerful, and remarkably simple.

Download

Ulaznice se mogu rezervirati na telefon 021 213 327 i kupiti u Gradskoj knjižnici Solin (Zvonimirova 117d).

Termini održavanja predstava

PON 24. veljače u 19:30 sati

PET 28. veljače u 19:30 sati

SUB 29. veljače u 19:30 sati

ČET 5. ožujka u 19:30 sati

PET 6. ožujka u 19:30 sati

SUB 7. ožujka u 19:30 satiO PREDSTAVI:

Svako dijete čulo je za Romea i Juliju, ali malo djece zna da je to tragedija u kojoj najveći pisac svih vremena obrađuje najveću silu svih vremena – ljubav. Što je to uopće ljubav i tko je taj gospodin William? To su pitanja na koja smo dužni dati im odgovor, pronaći način da ih upoznamo s riječju, likom i djelom Shakespearea, razbijemo predrasude i otvorimo im put u kojem će stihovi zamijeniti smajliće, i gifove, u kojem će knjiga ili predstava, bar na trenutak, zamijeniti kompjuter ili mobitel, u kojem će igrica postati živa igra- igra na pozornici.

Naša napredna grupa osnovnoškolaca viših razreda, djeca koja su gotovo pola svog života polaznici glumačkog studija PlayDrame, dobro upoznata s kazalištem, hrabro su krenula s nama na put na kojem smo zajednički tragali za odgovorima na već postavljena pitanja. Vrlo pažljivo i polako smo im postavljali zadatke koje su oni brzo i s nevjerojatnom dječjom lakoćom i maštom rješavali, nudili odgovore koje nismo očekivali, koje smo mi odrasli zaboravili. Osamnaest mjeseci vrijedno su se 'borili' sa savladavanjem vrlo kompleksnih Shakespeareovih stihova i nudili nam novi smisao tih rečenica koji mi, odrasli, opterećeni imenom William Shakespeare imamo tendenciju zakomplicirati.

Romeo i Julija u našoj predstavi nisu diplomirani magistri glume koji igraju da imaju 13, 14 godina, oni su upravo njihovi vršnjaci, oni zapravo imaju te godine i nose iste probleme koje su nosili Shakespeareovi junaci, samo u drugim okolnostima i vremenu. Upravo će oni moći publici, svojim vršnjacima (pa i starijima) na najbolji mogući način približiti Shakespearea, razbiti predrasude i oplemeniti svoje i tuđe 'moderno' djetinjstvo propitujući najplemenitiju temu – pitanje ljubavi.

Petra KovačićRedatelji: Petra Kovačić i Trpimir Jurkić
Suradnica za scenski pokret: Kristina Lovrić
Oblikovatelj svjetla: Lucijan Roki

igraju: Laura Bartulović, Mikula Brajnov, Paola Čović, Toma Kovačević, Roko Marušić, Ula Reić, Đina Tešija, Marta Tomić, Jakov Tralić i Pave Petar Vitajić