Creativity

Innovation

Originality

Imagination

 

Salient

Salient is an excellent design with a fresh approach for the ever-changing Web. Integrated with Gantry 5, it is infinitely customizable, incredibly powerful, and remarkably simple.

Download

Naši projekti

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige organizirali smo zanimljivu akciju nazvanu "Stara + stara = Nova", a radi se o prodaji otpisanih knjiga u svrhu kupnje novih. Svi knjigoljupci tako imaju priliku za samo 10 kuna izabrati neki dragi naslov koji žele imati u svojoj kućnoj biblioteci.

Dođite u Knjižnicu, razgledajte ponuđene naslove i izaberite nešto za sebe, a možda pronađete i kakav dar za svoju djecu ili prijatelje, jer u ponudi imamo i slikovnice i neke sasvim nove knjige.

Znate crtati, ali biste htjeli crtati još bolje... ne znate crtati, ali biste htjeli naučiti ... nedostaje vam ono malo znanja ili hrabrosti...

Na sljedećem susretu Kluba čitatelja Kult(na) ura razgovaramo o romanu „Led“ (Is, 2012.) finsko-švedske književnice Ulle-Lene Lundberg (1947.).

POSTANI VOLONTER GRADSKE KNJIŽNICE SOLIN I DARUJ SVOJE VRIJEME I ZNANJE DRUGIMA!

Traže se osobe voljne i sposobne:
• držati dodatnu poduku iz raznih školskih predmeta višim osnovcima i srednjoškolcima
• držati informacijsku poduku (rad na računalu) umirovljenicima i osobama treće životne dobi
• dostavljati knjižničnu građu osobama koje iz raznih psihofizičkih razloga nisu u mogućnosti same doći u knjižnicu
 
Sve zainteresirane za pružanje i korištenje navedenih usluga molimo da se jave na telefon 021/213-327 ili na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i navedu:
• svoje ime i prezime
• broj telefona ili mobitela
• adresu
• za koji su oblik volontiranja/usluge zainteresirani
 
Nakon što formiramo bazu volontera i zainteresiranih korisnika krećemo s pružanjem navedenih usluga u prostorima Gradske knjižnice Solin!

Potkategorije

Solinskim biografskim leksikonom nastojim obuhvatiti osobe koje su svojim životom vezane za Solin, bilo da su rođene u Solinu ili su u njemu određeno vrijeme živjele i radile, bilo da su im njihovi solinski korijeni utjecali na rad i stvaralaštvo te osobe koje su se u svom znanstvenom, kulturnom i drugim oblicima djelovanja bavile i bave solinskom prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.
Za izradu ovog popisa uvelike mi pomažu katalog i Zavičajna zbirka Salonitana Gradske knjižnice Solin, Hrvatski biografski leksikon, Hrvatska enciklopedija, razne web-stranice, publikacije solinskih autora i drugi izvori.
Solinski biografski leksikin je u stalnoj izradi i nemam ga namjeru završiti.

                                                                                                                                                Jurica Benzon