Creativity

Innovation

Originality

Imagination

 

Salient

Salient is an excellent design with a fresh approach for the ever-changing Web. Integrated with Gantry 5, it is infinitely customizable, incredibly powerful, and remarkably simple.

Download

Naši projekti

Najavljujemo likovne radionice koje će se održavati utorkom od 9:30 do 11:30 sati u Studijskoj čitaonici Gradske knjižnice Solin. Prijave na tel. 213-327, e mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili osobno u Knjižnici. Cijena radionica je 200 kn/mjesečno.

Povodom Međunarodnog dana dječje knjige (2. travnja) Gradska knjižnica Solin raspisuje Natječaj za najbolju priču za djecu (kratku priču, bajku, basnu) čiji je sadržaj namijenjen djeci predškolskog uzrasta i učenicima nižih razreda osnovne škole (u daljnjem tekstu Natječaj).

  • Na Natječaj se mogu prijaviti autori stariji od 18 godina.
  • Autori na Natječaj šalju jednu priču koja ne smije prelaziti 18 000 znakova s razmacima.
  • Priča treba biti napisana na hrvatskom jeziku te ne smije biti ranije objavljena.
  • Priča treba biti lektorirana.
  • Priča treba biti napisana na računalu u formatu .doc ili .docx, ime dokumenta mora biti istovjetno naslovu priče, a osim nadimka (nicka, lozinke) kojim se potpisuje priča, nikakvi podatci o autoru se ne smiju navoditi. Dokument treba biti napisan oblikom slova Times New Roman, veličine 12, a prored treba biti 1,5.
  • Priče se šalju isključivo elektroničkom poštom na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • U tekstu e-poruke autori obavezno trebaju navesti ime i prezime, adresu stanovanja, godinu rođenja i nadimak (nick) kojim potpisuju priči, a samu priču priložiti u privitku (attachment). Kao predmet poruke (subject) navesti naslov priče. Knjižnica će osobne podatke autora koristiti isključivo u identifikacijske svrhe za potrebe provedbe Natječaja u skladu s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka i Pravilnikom o obradi i zaštiti osobnih podataka Gradske knjižnice Solin.
  • Natječaj je otvoren od 2. travnja 2022. - Međunarodnog dana dječje knjige - do 2. travnja 2023.
  • Nepotpune prijave, prijave pristigle izvan roka, kao i radovi koji nisu pristigli elektroničkom poštom, neće biti uzeti na razmatranje.
  • Prosudbeno povjerenstvo će izabrati tri najbolje priče koje će biti objavljene na mrežnim stranicama Gradske knjižnice Solin. Najbolji radovi, prema ocjeni Prosudbenog povjerenstva, objavit će se u Zborniku koji će biti nazvan prema najboljoj priči.

Napomena: Samim činom slanja priče na Natječaj, autor pristaje na eventualno objavljivanje njegovog rada u zborniku.

Izrazi koji se koriste u ovom Natječaju, a imaju rodno značenje, koriste se neutralno i odnose se jednako na muški i ženski spol.

natjecaj 123

I ove godine, povodom Mjeseca hrvatske knjige, moći ćete u vašu Knjižnicu besplatno vratiti zaboravljenu građu od 7. do 12. studenog. Zaboravljenu građu tog ćemo tjedna primati u središnjoj knjižnici i svim ograncima bez naplate zakasnine.

Kako bi olakšali i pojednostavili komunikaciju s korisnicima uveli smo aplikaciju za Android i iOS mobilne uređaje pod nazivom Gradska knjižnica Solin.

Aplikacija je namijenjena svim korisnicima Gradske knjižnice Solin, koji putem nje mogu pretražiti e-katalog knjižnice, pregledati kalendar događanja, generirati svoj korisnički broj u barkod i na taj način koristiti mobitel kao digitalnu iskaznicu, produžiti posudbu građe, rezervirati građu, provjeriti posjeduje li knjižnica primjerak neke građe ili zatražiti literaturu za seminarski rad.

Unutar aplikacije nalaze se i podaci kao što je radno vrijeme, odgovori na česta pitanja, kontakt podaci svih ogranaka knjižnice te poveznice na društvene mreže.

Aplikacija je besplatna i dostupna putem pametnih telefona a korisnici je mogu preuzeti putem Google Play ili AppStore platformi, ovisno o tome kojom se vrstom pametnog telefona služe.

Preuzmite je već danas i saznajte što se događa u knjižnici!

Više o mKnjižnica na linku: https://mknjiznica.com/

Znate crtati, ali biste htjeli crtati još bolje... ne znate crtati, ali biste htjeli naučiti ... nedostaje vam ono malo znanja ili hrabrosti...

Potkategorije

Solinskim biografskim leksikonom nastojim obuhvatiti osobe koje su svojim životom vezane za Solin, bilo da su rođene u Solinu ili su u njemu određeno vrijeme živjele i radile, bilo da su im njihovi solinski korijeni utjecali na rad i stvaralaštvo te osobe koje su se u svom znanstvenom, kulturnom i drugim oblicima djelovanja bavile i bave solinskom prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.
Za izradu ovog popisa uvelike mi pomažu katalog i Zavičajna zbirka Salonitana Gradske knjižnice Solin, Hrvatski biografski leksikon, Hrvatska enciklopedija, razne web-stranice, publikacije solinskih autora i drugi izvori.
Solinski biografski leksikin je u stalnoj izradi i nemam ga namjeru završiti.

                                                                                                                                                Jurica Benzon