Creativity

Innovation

Originality

Imagination

 

Salient

Salient is an excellent design with a fresh approach for the ever-changing Web. Integrated with Gantry 5, it is infinitely customizable, incredibly powerful, and remarkably simple.

Download

Naši projekti

Pogledajte dio sadržaja koje smo za vas pripremili povodom Noći knjige!

U prostorima Gradske knjižnice Solin postavljena je izložba „Sveti Jeronim: ljubitelj i prevoditelj Božje riječi“. Izložene su knjige sv. Jeronima te knjige koje su o sv. Jeronimu napisali drugi autori. Ova mala izložba trebala je biti postavljena još prošle godine u sklopu Dana kršćanske kulture, a u povodu obilježavanja 1600. obljetnice smrti svetog Jeronima. Kako su zbog pandemije Dani kršćanske kulture otkazani i prošle i ove godine, mi u Knjižnici odlučili smo barem na ovakav način obilježiti godišnjicu smrti sveca kojeg štujemo kao zaštitnika bibličara, književnika, arheologa, knjižničara, arhivista, prevoditelja, studenata i dakako, rodne mu Dalmacije.

Izradimo zajedno uskršnji vjenčić!
 

Izradi zajedno s nama vesele bubice, drvo kestena ili ukrasno drvce...

Potkategorije

Solinskim biografskim leksikonom nastojim obuhvatiti osobe koje su svojim životom vezane za Solin, bilo da su rođene u Solinu ili su u njemu određeno vrijeme živjele i radile, bilo da su im njihovi solinski korijeni utjecali na rad i stvaralaštvo te osobe koje su se u svom znanstvenom, kulturnom i drugim oblicima djelovanja bavile i bave solinskom prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.
Za izradu ovog popisa uvelike mi pomažu katalog i Zavičajna zbirka Salonitana Gradske knjižnice Solin, Hrvatski biografski leksikon, Hrvatska enciklopedija, razne web-stranice, publikacije solinskih autora i drugi izvori.
Solinski biografski leksikin je u stalnoj izradi i nemam ga namjeru završiti.

                                                                                                                                                Jurica Benzon