Creativity

Innovation

Originality

Imagination

 

Salient

Salient is an excellent design with a fresh approach for the ever-changing Web. Integrated with Gantry 5, it is infinitely customizable, incredibly powerful, and remarkably simple.

Download
U sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige, u Ogranku Mravince-Kučine posjetili su nas učenici prvog i drugog razreda Područne škole Kučine sa svojim učiteljicama Jelenom Kelavom i Nives Bogdan, a dočekala ih je i ugostila knjižničarka Andrijana Sanader. Ona je učenicima koji još nisu upisani u Knjižnicu objasnila kako mogu postati njeni članovi, koja su pravila ponašanja u knjižnici i koja je razlika između knjižnice i knjižare. Saznali su koliko dugo mogu držati knjige kod sebe, koliko knjiga mogu posuditi odjednom, saznali su da Gradska knjižnica Solin ima Središnju knjižnicu u Solinu te uz ovaj Ogranak u Mravincima još dva Ogranka, jedan u Vranjicu i jedan u Svetom Kaju i da njihova članska iskaznica vrijedi na svim tim lokacijama. Nakon toga su s knjižničarkom razgovarali o knjigama koje oni vole čitati, knjigama koje govore o životinjama, putovanjima, svemiru, pa čak i strašnim knjigama kojih se oni ne boje, jer su hrabri.
 
Knjižničarka im je pročitala priču "Ružno pače", koja im se svidjela i poučila ih da nije lijepo rugati se nekome samo zbog toga što izgleda drugačije. Detaljno su razgledali Knjižnicu i saznali koje sve odjele ima Knjižnica, a posebno im se svidjela izložba knjiga za mlade "Misli na sebe čitaj!". Knjižničarka im je strpljivo odgovarala na sva moguća i nemoguća pitanja o knjižnici, a učenici i njihove učiteljice su nam rekli da se jedva čekaju opet vratiti. Čak je pao i dogovor da će sljedeći put doći u Knjižnici i pogledati neki film za djecu. Na rastanku im je knjižničarka svima podijelila vodiče kroz knjižnicu i straničnike.