Creativity

Innovation

Originality

Imagination

 

Salient

Salient is an excellent design with a fresh approach for the ever-changing Web. Integrated with Gantry 5, it is infinitely customizable, incredibly powerful, and remarkably simple.

Download

Nakladnički niz Bibliothecae Salonitanae, književnih djela u izdanju Gradske knjižnice Solin, od 1. rujna bogatiji je za još jedan naslov. Radi se o zbirci poezije „Usidreno vrime“ autora Ante Tešije koja je publici predstavljena u sklopu Solinskog kulturnog ljeta u Galeriji Ustanove u kulturi Zvonimir. Knjigu je u ime nakladnika, Gradske knjižnice Solin, predstavio njen ravnatelj te urednik izdanja, Ivan Peroš. O Anti i njegovu djelu također su govorili i njegovi prijatelji, mahom i sami pjesnici, koji su uz svoje viđenje i doživljaj Ante i njegovih pjesama i pročitali po nekoliko njih. To su bili profesorica Ljiljana Jaman, Anđelka Korčulanić, Marica Žanetić Malenica, Majda Fradelić i Damir Trogrlić Was.
Sam Tešija iskoristio je priliku zahvaliti svima koji su doprinijeli da knjiga ugleda svjetlo dana, kako Gradskoj knjižnici Solin i ravnatelju Ivanu Perošu, tako i Ustanovi u kulturi Zvonimir i ravnatelju Tonću Ćićeriću te svima koji su svojim dolaskom uveličali ovo predstavljanje.

O samoj zbirci kazao je sljedeće:

Nakon zbirke poezije „Iz dubine duše“, autobiografskih priča iz djetinjstva „Život pod Svilajom“, zbirke priča „Dođi trišnje su sazrijale“ i romana „Dernek“, na red je pristigla zbirka poezije koju sam pisao pa skoro petnaest godina. Radi se o 150 pjesama, nastalih u razdoblju života, točnije starenja, gdje prevladavaju silne uspomene opiturane nostalgijon. Zapravo, kroz njih je ispričan jedan dil mog života, kroz različite vidove izražavanja, a karakteristično jest da je sve nastalo iz duše u posebnim stanjima kroz koja sam prolazija. Sve je opiturano iskrenošću. Tu je skup svih mojih ljubavi, boli, stradanja, guštanja, opažanja, lutanja, strahovanja, spominjanja, radovanja i žalovanja. Ova zbirka je moj herbarij.

Tim je riječima Tešija opisao svoju petu knjigu čije su predstavljanje uveličale i polaznice Škole pjevanja „Personare“, Luca Uvodić i Lena Grgić te njihova profesorica i voditeljica, Jelena Buble. Njima je Tešija uputio posebne zahvale uz nadu da će ove mlade pjevačke zvjezdice još dugo sjati na solinskom nebu.

IMG 5398