Creativity

Innovation

Originality

Imagination

 

Salient

Salient is an excellent design with a fresh approach for the ever-changing Web. Integrated with Gantry 5, it is infinitely customizable, incredibly powerful, and remarkably simple.

Download
Ovakav naslov najbolje opisuje večer kada je u Teatrinu Gradske knjižnice Solin predstavljen kriminalistički roman „Hotel iz pakla“ autorice Jelene Stupalo. Jelena je u Solinu i šire poznata kao direktorica Turističke zajednice grada Solina, ali i kao autorica autobiografskog romana ''Laura'', priča za djecu ''Buco'' i ''Moj anđeo čuvar'' te brojnih ljubavnih romana koji su joj objavljeni u Gloriji. Roman Hotel iz pakla donosi jedan sasvim drugačiji književni izričaj autorice koja se, kako je kazala, želi okušati u raznim književnim žanrovima jer se ne voli previše ponavljati, a u ovom slučaju radi se o kriminalističkom romanu s elementima strave. Prema procjeni predstavljača romana na solinskoj promociji, Ivana Peroša i Magdalene Mrčele, roman odiše skandinavskim stilom, ali ima svoju jedinstvenost i originalnost koju čitatelj otkriva iz stranice u stranicu. Radnja romana je u Americi i iako roman nije autobiografski, njegov koncept je proizišao iz činjenice kako se autorica kao velika obožavateljica horor filmova radeći u jednom sličnom hotelu u Americi suočavala s brojnim strahovima proizašlim upravo iz spomenutih filmova pa je te svoje strahove prenijela na papir i pretočila ih u roman. Ovo je njen prvi roman takvog književnog izričaja i iako se ne želi previše žanrovski ponavljati, poticajne riječi predstavljača kako se radi o odličnom romanu, možda autoricu potaknu na neko novo književno djelo u stilu ''Hotela iz pakla'', a dok čekamo njen novi roman u pripremi je već i nova slikovnica ''Moja seka je anđeo''.
 
Kažimo i to kako je pomalo mračna tema romana na promociji u Teatrinu razbijena brojnim crnohumornim dosjetkama predstavljača i same autorice, a za dodatno ublažavanje atmosfere pjesmom se pobrinula Ksenija Varvodić Periš uz klavirsku pratnju maestra Jurice Karuze.

281064145 10159198619319032 8159463271674279481 n