Creativity

Innovation

Originality

Imagination

 

Salient

Salient is an excellent design with a fresh approach for the ever-changing Web. Integrated with Gantry 5, it is infinitely customizable, incredibly powerful, and remarkably simple.

Download

Jedna od naših najčitateljica, Marijana Ivanović, sa spisateljima i spisateljicama se u solinskoj Knjižnici više ne susreće slučajno, ovaj put je susret dogovoren, a susrela se s Marilenom Dužman. Da su uvjeti normalni, Marilena bi o sebi i svojim knjigama pričala pred solinskom publikom, ali i ovako smo uspjeli ponešto doznati.

 

Nalazimo se u prostoru savršenom za promocije. Kakav je osjećaj biti ovdje bez čitatelja?

Iskreno, malo otužno. Iako bi se trebalo naviknuti na "novo normalno", mislim da to još dugo neću moći. Zamisli da nas sada gleda dvadesetak ljudi, popijemo nešto, nazdravimo, svi zajedno razgovaramo... Bilo bi puno ljepše.

 

Za one koji nisu čitali tvoje knjige, par rečenica o njima. O čemu Marilena piše?

Do sada sam izdala šest romana. Pet ljubavnih (''Opsidijan'', ''Slobodni pad'', "Gdje mi je psihijatrica", "Razgovori s ginekologom" i "Skriveno srce") i jednu crnohumornu priču – "Mrtav, a gladan". "Gdje mi je psihijatrica", "Razgovori s ginekologom" i "Skriveno srce" su klasični ljubavni romani, ne previše srcedrapajući, jer takve ne volim čitati.

 

Komunikacija sa čitateljima na društvenim mrežama. Koliko je to tebi važno i zašto?

Autor sam i izdavač tako da moram biti prisutna na društvenim mrežama. U ovo vrijeme pandemije to je, nažalost, jedini kontakt s publikom. Pored toga, uvijek volim čuti komentare na pročitanu knjigu, a društvene mreže jako dobro spajaju autora i čitatelje.

 

"Mrtav, a gladan", glavni lik Momo, odakle inspiracija za ovaj roman? I zašto je Momo završio, hmm, onako kako je završio?

Znam da si pročitala roman! Na samom kraju napisala sam nekoliko riječi kako sam ga pisala u fazi života kad sam imala zdravstvenih problema, nisam mogla previše sjediti, zbog čega sam bila frustrirana. I sve sam te frustracije prenijela na glavnog junaka. Većina čitateljica zaljubljena je u tog mog ludog Momu i zato neću otkriti kraj, treba pročitati roman.

 

Kada možemo očekivati iduću knjigu?

Vjerujem da će šesti mjesec biti ključan

 

Promjena žanra, jesi li razmišljala ikada o tome?

O, da. Evo, kako sam uletjela s Momom u crni humor, tako sam uletjela i u neke druge stvari. Ne ograničavam se već jednostavno pišem što mi dođe.

 

Za kraj preporuka za čitatelje, jedna knjiga domaćeg autora?

Kako sam ja zaljubljenik u ljubavne romane, preporučit ću Rosie Kugli i njezine romane "Ljubavnica" i "Tajna prijateljice noći". Nakon njih Rosie je prešla na tinejdžersku tematiku u čemu također briljira.

 

Marijana i Marilena svojim su nam susretom nakratko oživjele prostor Teatrina u ovim pandemijskim uvjetima, sretni smo i zadovoljni smo što smo imali prilike ugostiti još jednu hrvatsku autoricu i toplo se nadamo kako će njihov sljedeći susret u našoj Knjižnici biti pred publikom. Do tada, čitajmo se i dalje...

marilena 1

marilena 3

marilena 5

marilena 7

marilena 8

marilena 9

marilena 10

marilena 13