Creativity

Innovation

Originality

Imagination

 

Salient

Salient is an excellent design with a fresh approach for the ever-changing Web. Integrated with Gantry 5, it is infinitely customizable, incredibly powerful, and remarkably simple.

Download

Priča o mišu zvanom Despero (Kate DiCamillo)

Extra-small čak i za običnog miša, prevelikih ušiju, jedini preživjeli iz legla, svijet je doslovce ugledao (širom otvorenih očiju, dajući odmah do znanja da na njega gleda drugačije). On je jednostavno rođen s namjerom da ne bude običan miš, jedan među istima. 

«Sav taj rad nizašto», prve su riječi njegove majke upućene njegovoj malenkosti. I ma koliko svi članovi obitelji željeli da on umre na licu mjesta i izbriše sramotu nanesenu obitelji, Despero je preživio! Ooo, još i kako! Postao je junak kakvog bi svaka kraljevna poželjela. A on je želio samo jednu. Kraljevnu Zrnku.

Priča o mišu zvanom Despero američke književnice Kate DiCamillo 2004. godine osvojila je nagradu Newburry za najbolji dječji roman, ljupke ilustracije potpisuje izvrsni Timothy Basil Ering, a mi dodatno uživamo u čitanju zahvaljujući šarmantnom prijevodu Lare Holbling Matković.

Trilogija o Williamu Wentonu (Bobbie Peers)

Trilogija o Williamu Wentonu (Dio 1:Kradljivci luridija, Dio 2:Tajni portal, Dio 3:U službi orbulatora) prepoznata je kao štivo u kojemu će jednako uživati djeca diljem svijeta, a osim brojnih nagrada u Norveškoj (prestižna nagrada za dječju književnost Ark's Children Book Award, Dječji roman godine), prva knjiga, Kradljivac luridija, dobila je i ugledno američko priznanje Parents' Choice Award, koje dodjeljuje američka neprofitna organizacija sastavljena od odgajatelja, znanstvenika, umjetnika, knjižničara, roditelja i djece, a nagrađuje se izvrsnost proizvoda namijenjenih djeci – od igračaka, glazbe, časopisa i softvera do knjiga.

Apsolutno istinit dnevnik indijanca na određeno vrijeme (Sherman Alexie)

U svom djelomice autobiografskom djelu i svom prvom romanu za mlade čitatelje američki autor Sherman Alexie obrađuje temu rasizma, siromaštva i indijanske tradicije. Autor je za ovaj roman osvojio mnoge nagrade, između ostalih i prestižnu američku National Book Award.


Medo i klavir (David Litchfield)

Ova prekrasno ilustrirana slikovnica priča o pravom prijateljstvu, ljubavi i o tome kako treba slijediti svoje srce i snove, kamo god da idemo, gdje god da jesmo... Slikovnica je dobitnica nagrade "Waterstones Children's Book Prize" za najbolju dječju slikovnicu 2016. godine i pruža jednostavnu, ali važnu životnu lekciju o prijateljstvu i ljubavi.

Prijatelji zauvijek (Helme Heine)

Heine priča sažetim i jasnim rečenicama i divnim ilustracijama, ostavljajući puno prostora dječjoj mašti. Svaka priča uči male čitatelje pravim vrijednostima prijateljstva te su stoga ove priče idealne za male ljude koji tek uče socijalne vještine i stvaraju prva prava prijateljstva.

Priče o zečiću Karlu (Rotraut Susanne Berner)

Dječje knjige njemačke ilustratorice i spisateljice Rotraut Susanne Berner postale su bestseleri u cijelom svijetu. Njezine priče i ilustracije odlikuju toplina i jarkost. Upravo takva treba biti najdraža knjiga koju se može razgledavati, čitati, spremati pod jastuk, uzimati sa sobom na put, a poslije, već u odrasloj dobi, prisjećati se kao najdražu knjigu djetinjstva…
Već kao dobitnica prestižnih nagrada u 2003, 2004, 2006. i 2009. godini, slikarica je 2012. godine po četvrti put nominirana za Andersenovu nagradu, najprestižniju svjetsku nagradu za doprinos dječjoj književnosti.Osim što roditeljima pomaže u svakodnevnom ophođenju s mališanom, knjiga otvara beskrajne mogućnosti smišljanja različitih razvojnih aktivnosti s ilustracijama.Priče su vrlo kratke, s velikim ilustracijama koje potiču dijete na razgledavanje i zadržavaju njegovu pažnju na svakoj stranici. Svaka rečenica je ilustrirarana.

U ovoj knjizi priče su usmjerene na djetetu svakodnevnu rutinu - buđenje, jelo, igra skrivača, odlazak u trgovinu s roditeljima, ritual odlaska na spavanje, kao i posebne događaje u životu djeteta - ljetovanje kod bake, rođenje drugog djeteta u obitelji.