"Priče su najvažnija stvar na svijetu. Da nema priča, ne bismo uopće bili ljudi."

(Philip Pullman)

Katalog Gradske knjižnice Solin
Nagrađene knjige
Nova knjiga
mobilna aplikacija Knjižnice
mobilna aplikacija Knjižnice
Djeco, prošetajmo solinskom knjižnicom (Virtualni obilazak knjižnice)
Građa lagana za čitanje
Mjesec hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Solin
Mjesec hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Solin
Online časopisi za djecu i mlade Na sljedećoj poveznici možete pronaći: - Brickzine https://brickzine.hr/ - Moj planet https://mozaik-knjiga.hr/casopisi/moj-planet/prelistaj-casopis/ - Prvi izbor https://mozaik-knjiga.hr/casopisi/prvi-izbor/prelistaj-casopis/ -Smib i Modra lasta https://www.skolskiportal.hr/nastava-na-daljinu/kao-podrska-ucenju-na-daljinu-smib-i-modra-lasta-dostupni-su-svim-ucenicima/ Časopisi za djecu i mlade na stranom jeziku: Na engleskom jeziku https://www.natgeokids.com/uk/ https://onelittleproject.com/ Na njemačkom jeziku https://www.geo.de/geolino Na talijanskom jeziku www.mygulliver.it/ www.edizionijunior.it/ Na španjolskom jeziku https://www.muyinteresante.com.mx/junior/ e-Lektire Na portalu eLektire, https://lektire.skole.hr /napomene/savjeti-i-upute-za-koristenje preuzimaju se lektirni naslovi za cjelovito čitanje. Za preuzimanje sadržaja se najprije potrebno prijaviti uz pomoć AAI@Edu.HR elektroničkog identiteta koji se dobije u školi. https:// www.omoguru.com/ Za učenike sa poteškoćama u čitanju te učenicima s disleksijom, te ostalim ljubiteljima knjige, dostupna je besplatna mobilna aplikacija Omoguru. Uz ovu aplikaciju knjige lako prilagodite sebi, svojim jedinstvenim potrebama i željama. https://omoreader.com/ Putem ove aplikacije možete čitati lektirne naslove dostupne na portalu eLektire s više od 200 naslova. Aplikaciju preuzmite na adresi omoreader.com

Najčitanije dječje knjige

 • Krive su Seka i Seka +

  Krive su Seka i Seka Kad si tinejdžer onda ne smiješ baš najpažljivije slušati što ti roditelji govore. A i ako slušaš moraš se pretvarati da ne slušaš. Moraš gledati na sve strane osim u roditelja. A ako gledaš u roditelja onda obavezno moraš kolutati očima, i napadno kimati glavom, i glasno uzdisati u smislu da da da sve sam to već milijun puta čuo. Čak i ako nisi nijednom dosad. Jer tako to ide s tinejdžerima i njihovim roditeljima.
 • Nema problema +

  Nema problema Radnja romana zbiva se u složnoj obitelji koja ima petro članova: roditelje, dvije sestrice i brata. Naravno, problemi se javljaju svako malo jer takvo je i vrijeme u kojem živimo. Katkada su ti problemi jednostavni i čine ih nenapisane domaće zadaće, sitne laži i nestašluci, a katkada su to događaji i uvjeti na koje ne možemo utjecati, kao što je npr. korona. Junaci ovog romana podjednako rješavaju nezgode koje se događaju. Ipak glavni lik Petar humorom i upornošću rješava sve situacije. Stalno ponavlja rečenicu Nema problema, i krasi ga nevjerojatna tvrdoglavost. Ide pomalo i na živce drugima kojima smeta njegov optimizam. On počesto zamišlja da je superheroj iz mašte. A poznato je da mašta može svašta.
 • Priče iz sobe na kraju hodnika +

  Priče iz sobe na kraju hodnika Davor je naizgled jedan običan 13godišnjak koji se veseli ljetnim praznicima. Međutim, umjesto obećanog ljetovanja, uslijedilo je poprilično neugodno iznenađenje. Roditelji su ga poslali u turopoljsko selo "Boguizanogu" dok ne riješe neke svoje nesuglasice. I tako se dečko sa zagrebačkog asfalta našao u staroj kući tete Slavice, okružen kokošima, mačkama i... beskrajnom dosadom. Pa ta njegova teta privremena udomiteljica nema čak ni TV! Ljetovanje definitivno nije krenulo obećavajuće sve dok nije upoznao Lorenu, svoju vršnjakinju, i dečke s kojima je znao igrati nogomet, a s kojima će ući u neminovni sukob...
 • Stric koji nikada nije mahao +

  Stric koji nikada nije mahao Nesumnjivo će se svi rođaci prepoznati u ovoj emocionalnoj priči majstora drame koju je osebujno ilustrirao vrhunski slikar čiji radovi pričama pružaju dodatnu umjetničku vrijednost.Slikovnica je namijenja djeci, mladima i odraslim čitateljima - osobito onima koji teško podnose rastanke.
 • Dijete knjiga +

  Dijete knjiga Ja sam dijete od knjiga i dolazim iz svijeta priča.Djevojčica, dijete od knjiga, brodeći na svojoj splavi morem priča stigne do kuće jednoga dječaka. Pozove ga da se otisne s njom u pustolovinu u svijet priča... gdje je uz malo mašte sve moguće.O Djetetu od knjiga, Oliver Jeffers i Sam Winston kažu: "Od samoga početka željeli smo stvoriti pripovijest koja slavi našu ljubav prema klasičnoj književnosti za djecu, ali sa suvremenim pomakom. Bilo nam je najvažnije prenijeti dio čarolije koja se dogodi kada se prvi put zapleteš u bezvremenu priču, ali na način koji čitatelji do sada nisu imali prilike vidjeti."Neodoljivo privlačni likovi Olivera Jeffersa i Sama Winstona plove čudesnim tipografskim krajobrazima Sama Winstona u ovoj iznimnoj odi o snazi pripovijedanja. U ilustracijama je korišteno četrdeset omiljenih knjiga za djecu i uspavanki, međusobno povezanih jednostavnom fabulom koje pružaju nezaboravno čitateljsko iskustvo koje će nadahnuti i potaknuti mlade čitatelje da istraže, propitaju i izmaštaju svoje bezvremenske pripovijesti.
 • 1

Najčitanije Teen

 • Gregov dnevnik +

  Gregov dnevnik Gregov dnevnik: Raspad sistema petnaesti je nastavak među djecom iznimno popularne serije knjiga o urnebesnim dogodovštinama Grega Heffleyja. Kad se Greg Heffley i njegova obitelj zapute na ljetovanje koje kane provesti kampirajući u prirodi, nadaju se da ih čeka pustolovina života. No svi im planovi padnu u vodu nakon što zaglibe u kampu koji se nipošto ne bi mogao nazvati ljetnim rajem. Za Heffleyjeve kola doista krenu nizbrdo nakon proloma oblaka. Dok bujica sve više raste, moraju se zapitati može li se njihovo ljetovanje još nekako spasiti - ili su im već potonule sve lađe.
 • Tajni vrt +

  Tajni vrt Mary Lennox je devetogodišnjakinja kojoj u epidemiji kolere u Indiji umiru oba roditelja, a ona ostaje sama i zaboravljena u njihovoj kolonijalnoj vili. Kad je naposljetku pronađu britanski susjedi i vojnici, ispostavi se da se za suhonjavu, razmaženu i mrzovoljnu Mary nitko ne želi brinuti, pa je ubrzo otpreme na brod za Englesku, gdje bi je trebao udomiti najbliži rođak kojega Mary nikada nije upoznala − gospodin Craven. Budući da ga u Engleskoj sve podsjeća na smrt voljene žene, gospodin Craven najčešće nije u zemlji već putuje svijetom pa Mary tako ostaje posve sama na njegovu zabačenome i tjeskobnom imanju u vrištinama sjeverne Engleske. No jednoga dana Mary u vrtnom zidu otkriva zaključana vrata obrasla bršljanom. Događaji koji su potom uslijedili potpuno su promijenili njezin život.Tajni vrt već je stotinjak godina obvezno štivo mnogih naraštaja, a nerijetko se opisuje i kao kultni roman o odrastanju u prirodi, koji podjednako privlači i mlade i odrasle čitatelje. 
 • Nikadgrad +

  Nikadgrad Morrigan Crow je ukleta. Rođena na zlosretnu Staru večer, ta neobična djevojčica u svom rodnom Šakalovcu dežurni je krivac za sve male i velike nevolje. Kao i svoj ukletoj djeci, predodređeno joj je da umre na jedanaesti rođendan, kada nebeskoliki sat otkuca ponoć. Morrigan naizgled hrabro iščekuje taj trenutak, ali zapravo je prestravljena svojom sudbinom. Baš kada pomisli da za nju više nema nade, pojavljuje se zagonetni čovjek imena Jupiter Sjever i bježi s njome na čudesno i magično mjesto – Nikadgrad. Ovdje je Morrigan napokon prihvaćena i voljena, ali kako bi zauvijek ostala u tom sigurnom okrilju, mora proći kroz četiri nevjerojatne kušnje i izboriti se za mjesto u tajnovitom Čudestnom društvu...
 • Učim letjeti, a nemam krila +

  Učim letjeti, a nemam krila Nastavak uspješnice Stepenice do neba!Duhovito, pametno, vrckavo. Ostavlja bez daha.Roman za mlade koji će voljeti i njihovi roditelji.
 • Nikkin dnevnik +

  Nikkin dnevnik Nikki Maxwell dala je sve od sebe da nitko u školi ne sazna istinu – da školu pohađa zahvaljujući stipendiji koju je dobila jer joj tata radi kao školski istrebljivač kukaca. Zadnje što joj u životu treba jest da je prijateljice i (u najgorem slučaju) simpatija Brandon povezuju s divovskom maskotom žohara na tatinom kombiju! No čini se da bi tajna uskoro mogla izaći na vidjelo i Nikki je spremna učiniti sve što treba da to spriječi. U pravi čas u školi je najavljena velika potraga za glazbenim talentima, a glavna nagrada je upravo školska stipendija! Kao velika obožavateljica pjesme i plesa, Nikki sad ima priliku ludo se zabaviti s prijateljicama i usput možda tatu razriješiti njegove obaveze… a sebe neugodnosti.Još jedanput slijedi niz zavrzlama i nesporazuma, ali i pregršt toplih i urnebesnih trenutaka s Nikki i njezinim prijateljima.
 • 1

021 213 327

info@knjiznicasolin.hr