Creativity

Innovation

Originality

Imagination

 

Salient

Salient is an excellent design with a fresh approach for the ever-changing Web. Integrated with Gantry 5, it is infinitely customizable, incredibly powerful, and remarkably simple.

Download

Naši projekti

Ako biste htjeli:

  • naučiti pretraživati Internet
  • naučiti kako napisati i urediti tekst
  • otvoriti e-mail adresu
  • napraviti Facebook profil

onda je Asti miša! pravi izbor za vas!

Ponedjeljkom od 10 do 11 sati u Središnjoj knjižnici u Solinu.

Prijavite se osobno u Knjižnici, telefonom 213-327 ili na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Škola je besplatna!

Na sljedećem susretu Kluba čitatelja Kult(na) ura razgovaramo o romanu ''Ljubav u doba kolere'' (''El amor en los tiempos del cólera'', 1985.) kolumbijskog pisca i nobelovca Gabriela Garcíje Márqueza (1927. – 2014.).

''Pune je pedeset i tri godine, sedam mjeseci i jedanaest dana i noći Florentino Ariza čekao na romantično krstarenje rijekom u društvu Fermine Daze - svoje ljubavi iz mladih dana - ponosite ljepotice bademastih očiju koja je prije pola stoljeća odbila njegova udvaranja da bi postala ženom doktora Juvenala Urbina... Ovom snažnom, poetičnom i komičnom pričom o ljubavi na duge staze, smještenom na blještavoj pozornici karipske obale, Gabriel García Márquez dosegao je spisateljsku zrelost i zenit.''

Susret će se održati u čitaonici Gradske knjižnice Solin 13. lipnja (četvrtak) u 18.00 h.

Pridružite nam se i preporučite nam svoje omiljene knjige!

Potkategorije

Solinskim biografskim leksikonom nastojim obuhvatiti osobe koje su svojim životom vezane za Solin, bilo da su rođene u Solinu ili su u njemu određeno vrijeme živjele i radile, bilo da su im njihovi solinski korijeni utjecali na rad i stvaralaštvo te osobe koje su se u svom znanstvenom, kulturnom i drugim oblicima djelovanja bavile i bave solinskom prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.
Za izradu ovog popisa uvelike mi pomažu katalog i Zavičajna zbirka Salonitana Gradske knjižnice Solin, Hrvatski biografski leksikon, Hrvatska enciklopedija, razne web-stranice, publikacije solinskih autora i drugi izvori.
Solinski biografski leksikin je u stalnoj izradi i nemam ga namjeru završiti.

                                                                                                                                                Jurica Benzon

Kontakt

Kralja Zvonimira 117 d
21210 Solin
021 213 327