Creativity

Innovation

Originality

Imagination

 

Salient

Salient is an excellent design with a fresh approach for the ever-changing Web. Integrated with Gantry 5, it is infinitely customizable, incredibly powerful, and remarkably simple.

Download

Na sljedećem susretu Kluba čitatelja Kult(na) ura razgovaramo o romanu „Posljednja ljubav babe Dunje“ (Baba Dunjas letzte Liebe, 2015.) njemačke književnice ruskog porijekla Aline Bronsky (1978.).

„Ne obazirući se na upozorenja vlasti na visok stupanj radijacije u njezinom rodnom mjestu u blizini Černobila, baba Dunja vraća se kući. Sa šačicom starih ljudi, ta bivša pomoćna medicinska sestra usred zone smrti gradi novi život. U zdencima ima vode, katkad dođe i struja, a voće i povrće svi uzgajaju sami. Ptice su u Černovu glasnije nego igdje drugdje, pauci pletu čudne mreže, a i mrtvi znaju navratiti na čaj. Smrtno bolesni Petrov ljulja se u mreži i čita ljubavne pjesme, bračni par Gavrilov igra šah, mljekarica Marja flertuje sa stogodišnjakom Sidorovim, a baba Dunja piše pisma svojoj kćeri Irini, kirurginji u njemačkoj vojsci, i unuci Lauri koju nikad nije vidjela. Ali onda se u selu pojave stranci, i nova se prijetnja nadvije nad malu zajednicu i njihov uvrnuti raj.“

Susret će se održati u čitaonici Gradske knjižnice Solin 21. ožujka (četvrtak) u 18.00 h. Pridružite nam se i preporučite nam svoje omiljene knjige!

Kontakt

Kralja Zvonimira 117 d
21210 Solin
021 213 327