Creativity

Innovation

Originality

Imagination

 

Salient

Salient is an excellent design with a fresh approach for the ever-changing Web. Integrated with Gantry 5, it is infinitely customizable, incredibly powerful, and remarkably simple.

Download

Jacques Philippe: Traži mir i idi za njim

Živimo u vremenu nemira i zabrinutosti. To je očito u svakodnevnom životu naših suvremenika, često se pokazuje i na području kršćanskog i duhovnog života. Boga, svetost i službu prema bližnjemu tražimo na nemiran i tjeskoban način, umjesto s pouzdanjem i mirom, što bi bilo moguće kad bismo bili poput male djece, kao što nam to kaže evanđelje.

Jednog ćemo dana ipak morati shvatiti bitnu istinu: put prema Bogu i prema savršenstvu koje se od nas traži postaje mnogo efikasniji, kraći i lakši kada, malo po malo i u svim okolnostima, naučimo živjeti u dubokom unutarnjem miru. Kada do toga dođe, postajemo doista poučljivi i otvoreni za poticaje Duha Svetoga. Gospodin tada svojom milošću u nama može učiniti mnogo više nego što bismo mi sami ikada mogli učiniti našim osobnim naporima.

To je ono što bismo htjeli objasniti u prvom dijelu ove knjige. U drugom ćemo dijelu razmotriti brojne i raznovrsne situacije u kojima se često nalazimo. Pokušat ćemo objasniti kako se s njima suočiti u svjetlu evanđelja, čuvajući unutarnji mir.

U crkvenoj predaji ovakva su razmišljanja čest predmet naučavanja duhovnih otaca. Zato se treći dio knjige sastoji od izabranih odlomaka duhovnih pisaca raznih razdoblja. Njihovi će tekstovi potcrtati ili rastumačiti teme o kojima je bilo govora.

Kontakt

Kralja Zvonimira 117 d
21210 Solin
021 213 327