Creativity

Innovation

Originality

Imagination

 

Salient

Salient is an excellent design with a fresh approach for the ever-changing Web. Integrated with Gantry 5, it is infinitely customizable, incredibly powerful, and remarkably simple.

Download

Potresna ispovijest: obratila se s islama na kršćanstvo i time potpisala svoju smrtnu osudu. Nisam mogla vjerovati. Riječi mi nisu dolazile do mozga. Pokušavaju li me to oni zastrašiti toliko da se vratim? Kako uopće mogu govoriti o tome da će me ubiti? No kada sam pogledala majku i oca, vidjela sam da misle ozbiljno. Moji su roditelji upravo zaprijetili da će me ubiti. Moram pobjeći odavde… Moje je ime Sabatina James i ovo je moja priča.

Sabatina James Austrijanka je pakistanskoga podrijetla koja se s islama obratila na kršćanstvo i time potpisala svoju smrtnu osudu. Sabatina se 1992. godine s obitelji preselila u Linz i upoznala
zapadni način življenja. U sedamnaestoj godini života roditelji su joj rekli da su joj u Pakistanu ugovorili brak s rođakom. Sabatina se usprotivila ugovorenomu braku i navukla na sebe bijes obitelji. Zbog premlaćivanja i mentalnih zlostavljanja pobjegla je iz doma i upoznala prijatelje kršćane, čija joj je vjera postajala sve privlačnija, što je konačno dovelo do njezina obraćenja na kršćanstvo. Po šerijatskomu zakonu zbog toga je trebala umrijeti.

Sabatina se od 2001. šesnaest puta morala seliti zbog prijetnje smrću zato što je napustila islamsku vjeru. Deset godina živi sama, u pratnji tjelesnih čuvara ili pod policijskom zaštitom. Vodi Udrugu za prava žena koja godišnje pruži pomoć oko 100 žena kada im prijete prisilan brak ili ubojstvo iz časti.

Njezina ispovijest o obraćenju i borbi za vjeru i slobodu naslovljena Osuđena bez zločina postala je međunarodni bestseler s više od 500 000 prodanih primjeraka. Sada je u Verbumovoj poznatoj biblioteci Svjedočanstva predstavljamo hrvatskim čitateljima, osobito radosni što je autorica knjigu obogatila posebnim pogovorom Moja čežnja za Kristom i Crkvom pisanim upravo za ovo hrvatsko izdanje.

Kontakt

Kralja Zvonimira 117 d
21210 Solin
021 213 327