Creativity

Innovation

Originality

Imagination

 

Salient

Salient is an excellent design with a fresh approach for the ever-changing Web. Integrated with Gantry 5, it is infinitely customizable, incredibly powerful, and remarkably simple.

Download

Romansirani živototpis Nikole Zrinskog VII. (17. st.) novi je roman Hrvoja Hitreca. Povijesna ličnost, hrvatski ban i pjesnik, brat Petra IV, isusovački đak nakon školovanja s bratom odlazi u posjet papi Urbanu VII. Nakon punoljetnosti Nikola i Petar dijele imanje. Njihove utvrde i dvorci, objektivno, hrvatski su dvorovi, a njihova svakodnevnica borbe s Osmanlijama. Ta svakodnevnica temelj je romana o Nikoli koji između bitaka na mađarskom piše poznato djelo Jadranskoga mora sirena u kojoj slavi Sigetsku bitku. 
Autor Hitrec, oslanjajući se na povijesne činjenice, doista prati život tog jedinog stvarnog hrvatskog dvora, svakodnevicu od kuhinje do radionica i odgoja djece, probleme s katoličkom Europom koja obećava pomoć na granicama i uglavnom zaboravlja obećanja. Borio se Nikola oružjem i diplomacijom, a legendu o njemu prekinulo je nesretno (mnogi smatraju i sumnjivo) stradanje u lovu.

Kontakt

Kralja Zvonimira 117 d
21210 Solin
021 213 327